02.12.2016 12:10

Wenger treurt om Debuchy en Cazorla

Mathieu Debuchy blijft achtervolgd worden door pech. De verdediger van Arsenal maakte afgelopen weekeinde zijn comeback tegen Bournemouth (3-1 winst), maar viel na een kwartier alweer uit met een hamstringblessure.

Een dijbeenblessure zorgde er afgelopen zomer nog voor dat Debuchy het EK in vaderland Frankrijk aan zijn neus voorbij zag gaan. Ook tijdens de eerste maanden van het seizoen was de vleugelverdediger, die zich door de hamstringblessure kan richten op 2017, niet van de partij.

"Het gaat zes weken duren om van de blessure te herstellen", zegt trainer Arsène Wenger over de nieuwe kwetsuur. "Het is zeer frustrerend voor hem, maar ook voor ons. Mathieu is een geweldige vechter en hij knokt er iedere dag voor om terug te keren. Ik begrijp zijn grote teleurstelling."

Gabriel Paulista is flink aangedaan door het vliegtuigongeval met de spelers van Chapecoense. De verdediger verloor enkele belangrijke vrienden. Wenger hoopt zaterdag tegen West Ham United te kunnen beschikken over de rouwende Braziliaan: "Ik zal het er met hem over hebben. Als hij mentaal en fysiek in orde is, zit hij bij de selectie."

Olivier Giroud en Mohamed Elneny zullen tijdens de vrijdagtraining nog enkele fitheidstests ondergaan. Santi Cazorla zal er sowieso niet bij zijn tijdens de stadsderby met West Ham. De Spaanse middenvelder moet geopereerd worden aan zijn enkel en is hierdoor nog maanden uitgeschakeld.

Wenger baalt van de blessure, maar weigert in januari een vervanger voor Cazorla te kopen. "Het is erg vervelend dat Santi geopereerd moet worden, want hierdoor is het onduidelijk wanneer hij terug zal keren. Ik hoop dat hij in 2017 de vicieuze cirkel van geblesseerd raken en weer herstellen kan gaan doorbreken", aldus de coach over de blessuregevoelige Spanjaard.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner