03.12.2016 16:57

Kieft twijfelt over forse transfersom Van Dijk

Virgil van Dijk coacht zijn teamgenoten tijdens de wedstrijd Southampton - Swansea City. (18-09-2016)
Virgil van Dijk coacht zijn teamgenoten tijdens de wedstrijd Southampton - Swansea City. (18-09-2016)

Virgil van Dijk mag zich naar verluidt in de belangstelling van een groot aantal clubs heugen. De verdediger van Southampton FC moet ongeveer 58 miljoen euro opbrengen. Wim Kieft twijfelt of Van Dijk wel zo'n groot bedrag waard is.

Naar verluidt heeft Liverpool de beste papieren in de strijd om Van Dijk. Kieft plaatst vraagtekens bij de forse vraagprijs voor de verdediger. "Vijftig miljoen (pond, red.)? Ik zie dat bij het Nederlands elftal niet zo terug. Hij is ondanks zijn fysiek wel een technische verdediger. Hij zoekt niet per se het duel op, maar probeert er altijd voor te komen en soms neemt hij wat meer afstand van de aanvaller", vertelt de analyticus bij Ziggo Sport.

"Ondanks zijn fysiek is het ook een technische speler. Dan bedoel ik niet in zijn opbouw, of wat dan ook", vervolgt Kieft. "Een beetje Adri van Tiggelen, van vroeger. Dat was ook een beetje zo'n speler. En of Van Dijk echt zo goed wordt, dat weet ik niet. Maar Ronald Koeman zegt dat het een geweldenaar is of kan worden." Het contract van Van Dijk bij Southampton loopt nog door tot medio 2022. De centrale verdediger speelt sinds de zomer van 2015 in dienst van de Engelse club. Daarvoor speelde Van Dijk twee seizoenen in dienst van het Schotse Celtic FC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner