09.12.2016 09:24

Firmino verraste Klopp positief met Liverpool

Jürgen Klopp was vorig jaar positief verrast toen hij Roberto Firmino van 1899 Hoffenheim naar Liverpool zag gaan. Klopp was op dat moment nog niet in dienst bij de Engelsen. De oefenmeester was vooral verbaasd over de daadkracht van Liverpool, omdat het destijds wat minder ging met de club.

Liverpool legde maar liefst veertig miljoen euro neer voor de aanvaller. "Nadat ik bij Borussia Dortmund vertrok, heb ik met niemand gesproken om advies te geven over Firmino of iemand anders. Niemand vroeg mij naar hem, maar ja, ik vond hem toen al een van de beste spelers in de Bundesliga", vertelt de Duitse coach in de Engelse media.

"Dus toen ik zag dat Liverpool hem aan had getrokken dacht ik: hoe kan Liverpool dit doen? Ze waren op dat moment niet op hun best en andere clubs zouden meer voor hem hebben betaald, dus ik dacht meteen: wat een goede transfer." Klopp begrijpt wel de kritiek die ontstond op de transfersom voor een relatief onbekende speler uit de Duitse competitie.

Geen perfect beeld
"Ik snap dat je in de Premier League geen perfect beeld hebt van de Bundesliga, en in de Bundesliga heb je geen perfect beeld van de Premier League. Dus dan ken je de Champions League en de spelers van wereldklasse, maar er zijn er nog veel meer. Dat is normaal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner