11.12.2016 09:47

Wenger: "We doen nu zeker mee in titelrace"

Arsène Wenger is trots op de prestaties van Arsenal dit seizoen. De ploeg uit Londen boekte een 3-1 zege op Stoke City en volgens de Franse oefenmeester toont dat de degelijkheid van zijn elftal aan. Ook Theo Walcott is trots.

Arsenal is al veertien competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Alleen in de allereerste speelronde werd met 3-4 verloren van Liverpool. De ploeg uit Londen heeft voorlopig de koppositie in handen, maar Chelsea kan die zondag weer overnemen. "We doen zeker mee in het titelgevecht", vertelde Wenger na afloop van de zege op Stoke City. "We zijn heel degelijk en dat moeten we blijven."

Ondanks de goede vorm kwam Arsenal binnen een half uur op achterstand in het Emirates Stadium. Stoke-speler Charlie Adam mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot het buitenkansje binnen. "Het was niet eens een overtreding volgens mij", stelt Wenger. "Iedereen was verbaasd over die beslissing. Maar goed, het tekent onze veerkracht dat we alsnog gewonnen hebben."

De Franse manager is erg blij met zijn brede selectie en beseft dat hij dit seizoen te maken heeft met een luxeprobleem. "Natuurlijk is dat mooi, maar in alle eerlijkheid: dat geldt voor alle ploegen bovenin", aldus Wenger, die verwacht verdediger Shkodran Mustafi drie weken kwijt te zijn door een hamstringblessure.

Theo Walcott schoot Arsenal nog voor rust langszij. De middenvelder is bezig aan een uitstekend seizoen en heeft al zeven doelpunten gemaakt. "Dit zijn heel belangrijke punten", aldus Walcott, die ook van zijn ploeggenoten heeft genoten. "Dit is het beste Arsenal waar ik ooit in gespeeld heb. Alles gaat momenteel helemaal zoals het moet bij deze club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner