11.12.2016 17:12

Manchester United wint topper van Tottenham

Manchester United heeft op eigen terrein met 1-0 gewonnen van Tottenham Hotspur. De overwinning voor Manchester United was nodig, daar de achterstand op Tottenham Hotspur namelijk zes punten bedroeg. 

De ploeg van Mourinho kwam na een klein half uur spelen op voorsprong. De opgeleefde Henrikh Mkhitaryan, dit seizoen namelijk vaker verguisde bankzitter dan basisspeler, opende de score op aangeven van de Spanjaard Ander Herrera. Dat bleek de enige treffer van de wedstrijd. De ploeg van Mauricio Pochettino bezet na dit duel de vijfde plaats met 27 punten, terwijl de Mancunians op drie punten volgen.

Southampton wint
Southampton speelde tegelijkertijd een thuiswedstrijd tegen Middlesbrough. De Saints, die afgelopen week nog uitgeschakeld werden door Hapoel Be'er Sheva in de Europa League, wonnen met 1-0 door een treffer van Sofiane Boufal tegen de ploeg van Marten de Roon. De Nederlander had een basisplek, net als oud-Ajacied Viktor Fischer. Bij de thuisploeg stonden Virgil van Dijk, Jordy Clasie, Cuco Martina en Dušan Tadić (ex-FC Groningen) aan de aftrap.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner