12.12.2016 19:10

Update: VfL Wolfsburg bevestigt vertrek Allofs

De dagen van technisch directeur Klaus Allofs bij VfL Wolfsburg zijn geteld. Volgens het Duitse persbureau DPA bevestigt de Bundesligaclub maandagmiddag of dinsdag het ontslag.

Technisch directeur en voormalig international Allofs ontsloeg half oktober hoofdcoach Dieter Hecking, maar dat leidde niet tot betere resultaten. Behalve over de sportieve malheur, was de top van hoofdsponsor Volkswagen Group ook niet te spreken over recente publieke optredens van Allofs.

Wolfsburg staat vijftiende in de Bundesliga, vlak boven de degradatiestreep. De club van Jeffrey Bruma heeft na veertien wedstrijden slechts tien punten verzameld, een diepterecord in de clubgeschiedenis. Riechedly Bazoer zou een dezer dagen een contract tekenen bij de landskampioen van 2009. Het is onduidelijk of het vertrek van Allofs invloed heeft op de overeenkomst met de Ajacied.

Update: 12-12-2016: 19:10:

VfL Wolfsburg heeft het vertrek van directeur Klaus Allofs bevestigd. Het vertrek van de beleidsbepaler gaat gepaard met de slechte prestaties van de Duitse club, die momenteel vijftiende staat in de Bundesliga.

Allofs was verantwoordelijk voor de aanstelling van Valérien Ismaël, de huidige trainer van VfL Wolfsburg. Onder zijn bewind werden de matige prestaties onder Dieter Hecking echter niet beter, maar juist slechter. VfL Wolfsburg werd onlangs door diverse media gelinkt aan Ajacied Riechedly Bazoer, het is niet bekend of het vertrek van Allofs gevolgen heeft voor de overgang.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner