13.12.2016 22:40

Arsenal loopt op bezoek bij Koeman averij op

Arsenal is er dinsdagavond niet in geslaagd om in punten gelijk te komen met koploper Chelsea. De club uit Londen kwam op bezoek bij Everton op een 0-1 voorsprong, maar ging uiteindelijk door een laat doelpunt van Ashley Williams met 2-1 onderuit. Het team van trainer Ronald Koeman leverde gedurende de wedstrijd veel strijd en kreeg met de zege loon naar werken.

Met een flink gewijzigde opstelling ging Everton op jacht naar de eerste zege sinds 30 oktober, toen West Ham United met 2-0 werd verslagen. Het beloofde een lastige avond te worden voor The Toffees, want Arsenal verloor dit seizoen alleen de eerste competitiewedstrijd. De bezoekers presteren de laatste weken uitstekend en begonnen ook in Liverpool goed aan de wedstrijd. Dat resulteerde na twintig minuten spelen in de openingstreffer. Een aangeraakte vrije trap van Alexis Sánchez eindigde in het doel, wat de 0-1 betekende.

Everton speelde tot het tegendoelpunt zonder vertrouwen, maar rechtte vervolgens de rug. Zonder grote kansen te creëren maakten de spelers van trainer Koeman de bezoekers het leven zuur. Everton speelde fel en troefde Arsenal op fysiek gebied af. De thuisploeg kreeg vlak voor rust loon naar werken, toen de vrijstaande Séamus Coleman een afgemeten voorzet van Leighton Baines achter doelman Petr Čech kopte.

Het kwartiertje pauze leek Arsenal goed te doen, want de bezoekers kwam na rust goed uit de startblokken. Dat leverde de bezoekers bijna de 1-2 op, ware het niet dat Mesut Özil een grote kans om zeep hielp door vanaf tien meter over te schieten. Aan de andere kant kreeg Everton via Ross Barkley een aardige mogelijkheid. De middenvelder, die een gretige indruk maakte, schoot na goed terugkoppen van Romelu Lukaku rakelings naast.

Daarna golfde het spelbeeld op en neer op Goodison Park, waar beide ploegen voor de winst speelden. Grote kansen waren echter schaars, waardoor de wedstrijd zonder winnaar leek te eindigen. Er kwam echter wel een winnaar: een paar minuten voor tijd kopte Williams de bal uit een hoekschop van Barkley tegen de touwen. Phil Jagielka kreeg nog zijn tweede gele kaart en een schot van Alex Iwobi werd van de lijn gekeerd, maar Arsenal kon een nederlaag niet voorkomen. Het team van Arsène Wenger moet nu afwachten wat koploper Chelsea, dat de voorsprong naar zes punten kan vergroten, woensdag doet tegen Sunderland.