14.12.2016 08:49

Koeman: "Een enorme vechtlust getoond"

Everton-coach Ronald Koeman begroette dinsdag de overwinning op Arsenal (2-1) met groot genoegen. "We hebben op het eind een beetje geluk gehad, maar we verdienden de overwinning", zei de Nederlander, die met zijn ploeg sinds 30 oktober niet meer gewonnen had.

Daar zag het dinsdag aanvankelijk ook niet naar uit. "Het was schokkend voor mij, hoe zwak we begonnen. Het was nerveus, elke bal werd achteruit gespeeld en er was geen agressie." Nadat Alexis Sánchez de score namens Arsenal had geopend, herpakte de thuisploeg zich. Koeman: "We hebben daarna een enorme vechtlust getoond en kregen de fans achter ons. Ze zijn geweldig, maar het begint uiteindelijk altijd bij de ploeg."

Doelpunten van Seamus Coleman en Ashley Williams brachten de drie punten bij het thuis nog ongeslagen Everton "Na die slechte opening hebben we gespeeld zoals we thuis moeten voetballen. Zeker tegen Arsenal. We kennen hun kwaliteiten, maar weten ook dat ze het lastig hebben met een agressieve tegenstander", aldus Koeman, die in de spannende slotfase nog met tien man kwam te staan nadat Phil Jagielka zijn tweede geel had gekregen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner