15.12.2016 09:47

Conte lovend over Fàbregas en Courtois

Chelsea wist woensdagavond voor de tiende keer op rij te winnen en na afloop van het duel met Sunderland (0-1) had Chelsea-trainer Antonio Conte lovende woorden voor middenvelder Cesc Fàbregas en doelman Thibaut Courtois.

Fàbregas mocht tegen Sunderland in de basis beginnen en beloonde het vertrouwen van de trainer met een treffer. "Ik ben erg blij voor hem", zei Conte tijdens de persconferentie na afloop van het competitieduel met Sunderland. "Cesc is een goed voorbeeld voor andere spelers, omdat dit pas zijn derde basisoptreden in de competitie was. Deze maand heeft hij een geweldige instelling getoond."

Ook Courtois kreeg lof van Conte. De Belgische sluitpost had tegen Sunderland weinig te doen, maar desondanks was hij in de slotfase toch belangrijk voor The Blues. "Hij moest de hele wedstrijd wachten op dat ene moment en had zijn concentratie kunnen verliezen. Maar hij is een fantastische keeper, één van de besten ter wereld."

Chelsea wist inmiddels tien keer op rij te winnen. "Om tien keer op rij te winnen is fantastisch, want dat is in deze competitie erg moeilijk. Maar het is belangrijk om hard te blijven werken. Ik heb liever niet dat mijn spelers naar de ranglijst kijken. Zaterdag hebben we weer een lastige wedstrijd, daarna is het Kerst. Hopelijk staan we er dan nog steeds zo goed voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner