22.12.2016 15:01

Chery droomt van Premier League en Oranje

Tjaronn Chery is benieuwd waar zijn plafond ligt. De 28-jarige speler van Queens Park Rangers hoopt dat hij in de nabije toekomst de stap naar de Premier League kan maken. Uitkomen voor het Nederlands elftal is ook één van de dromen van de middenvelder.

De oud-speler van onder meer ADO Den Haag en FC Groningen heeft bij QPR nog een contract tot medio 2018. "We zijn nog aan het praten, maar mijn einddoel is de Premier League. Als dat met QPR kan, zou het supermooi zijn. Als dat niet kan, moeten we toch voor het hoogste gaan", zegt Chery in gesprek met Omroep West.

Chery werkte vorig seizoen een stage af bij het Nederlands elftal. Dat smaakt naar meer. De middenvelder beseft echter wel dat zolang hij bij QPR speelt, de kans klein is dat bondscoach Danny Blind hem oproept. "Het is makkelijker om daarbij te komen als je in de Premier League speelt. Het is ook niet gemakkelijk om het Championship in Nederland te volgen, omdat het niet vaak op televisie komt. De beste spelers moeten in het Nederlands elftal en die spelen meestal in de Premier League. Ik ben hard op weg om daarheen te gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner