23.12.2016 09:13

Lof voor Van Dijk: "Hij is ontzettend compleet"

Virgil van Dijk maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Southampton en daardoor wordt de Nederlander gelinkt aan diverse topclubs. Een snelle en grote transfer ligt op de loer, teamgenoot Nathan Redmond begrijpt dat wel.

Hij is zeer onder de indruk van Van Dijk, zo laat hij weten op de clubwebsite van Southampton. "Hij is een van de beste centrale verdedigers waar ik ooit mee heb gespeeld. Zijn prestaties op het veld spreken voor zich." Van Dijk wordt in Engeland gelinkt aan een vertrek naar Paris Saint-Germain en Manchester City, terwijl hij dit seizoen ook genomineerd werd voor het beste elftal in de groepsfase in de Europa League.

"Ik profiteer van hem omdat ik elke training tegen een van de beste verdedigers van de Premier League speel. Daar word ik natuurlijk alleen maar beter van", gaat Redmond verder. "Hij blijft altijd rustig en is goed met de bal aan de voet. Hij is snel, atletisch en verdedigend bijna niet te kloppen. Virgil is gewoon ontzettend compleet. Bovendien is hij een sterke persoonlijkheid in de kleedkamer. Hij heeft een sterk karakter en kan het met iedereen goed vinden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner