23.12.2016 21:28

Southampton houdt Van Dijk aan contract

Manager Claude Puel van Southampton wil verdediger Virgil van Dijk onder geen beding kwijt. De basisspeler uit het Nederlands elftal staat nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester City, dat volgens Engelse media komende maand een poging gaat doen om hem los te weken bij Southampton. Manager Pep Guardiola van City zou een slordige zestig miljoen euro willen betalen voor Van Dijk.

Puel heeft de clubleiding echter opgedragen om Van Dijk aan diens contract te houden. De 25-jarige Brabander verlengde zijn verbintenis met de club in mei nog tot de zomer van 2022. "Zijn prijs blijft de komende twee, drie jaar hetzelfde", zei Puel. "Virgil is een heel belangrijke speler voor ons. Hij heeft een goede persoonlijkheid, karakter en kwaliteit. Hij is één van de kapiteins van onze ploeg. Natuurlijk blijft hij."

Van Dijk staat samen met Southampton momenteel op een knappe zevende plek in de Premier League. De club werd in de eerste seizoenshelft echter wel uitgeschakeld in de groepsfase van de Europa League, het eindigde achter Sparta Praag en Hapoel Be'er Sheva in groep K.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner