25.12.2016 11:17

Carragher lovend over marathonloper Chelsea

N'Golo Kanté is in 2016 de belangrijkste speler van de Premier League geweest, zo stelt Jamie Carragher. De verdedigende middenvelder maakte veel indruk bij Leicester City en werd zelfs landskampioen met de club. Kanté verdiende er een transfer naar Chelsea mee.

Ook bij Chelsea is Kanté één van de sleutelspelers. Carragher hoeft dan ook niet lang na te denken over zijn keuze voor de 25-jarige middenvelder. "Hij scoort niet vaak en geeft weinig assists, maar geen enkele andere speler had meer invloed in de Premier League", stelt de oud-verdediger in de Daily Mail. "Twaalf maanden geleden noemde ik hem een fantastische aankoop, nadat hij Caen verliet voor Leicester. Chelsea legde hem vervolgens voor 35,2 miljoen euro vast en ook dat lijkt een topaankoop, gezien de cruciale rol van de Frans international in het elftal van Antonio Conte."

Kanté tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2021 bij Chelsea. Volgens Carragher was de Franse middenvelder de drijvende kracht achter het succes van Leicester City afgelopen seizoen. "De neergang van Leicester en de stijgende lijn van Chelsea komen niet volledig door deze marathonloper, maar zijn belang kan niet genoeg benadrukt worden." Kanté kan dit seizoen zomaar eens de tweede titel op rij grijpen. Chelsea is onder manager Conte bezig aan een indrukwekkende reeks in de Premier League: de club uit Londen won al elf duels op rij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner