26.12.2016 10:26

Mkhitaryan voelde druk afnemen na doelpunt

Henrikh Mkhitaryan maakte afgelopen zomer met hoge verwachtingen de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester United. De international van Armenië begint de laatste tijd pas meer aan voetballen toe te komen onder José Mourinho.

United legde maar liefst 42 miljoen euro op tafel voor de aanvallend ingestelde speler. Op 8 december produceerde hij tegen Zorya Lugansk pas zijn eerste doelpunt voor de Engelsen. "Dat eerste doelpunt nam een hoop druk weg. Het belangrijkste aan dat doelpunt was dat we daardoor verzekerd waren van de volgende ronde in de Europa League", vertelt Mkhitaryan aan The Time of India.

Naar eigen zeggen twijfelde de speler nooit aan zijn kans op Old Trafford. "Nee, want ik gaf alles op de training om speelminuten af te dwingen. Je moet het verdienen. Het maakt niet uit of de club 42 miljoen euro voor me betaald heeft, ik wist dat die transfersom geen garantie gaf tot speelminuten. Zelfs wanneer je bij de wedstrijdselectie zit, hoef je er niet altijd op te rekenen dat je speelt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner