29.12.2016 11:51

Aanvoerder Cork neemt het op voor Bradley

Jack Cork (r.) probeert Vincent Kompany (l.) van de bal te zetten tijdens het League Cup-duel Swansea City - Manchester City (21-09-2016).
Jack Cork (r.) probeert Vincent Kompany (l.) van de bal te zetten tijdens het League Cup-duel Swansea City - Manchester City (21-09-2016).

Jack Cork, aanvoerder van Swansea City, heeft het opgenomen voor Bob Bradley. De Amerikaanse trainer werd door de club uit Wales al na 85 dagen op straat gezet, maar Cork en de overige spelers nemen de verantwoordelijkheid op zich.

"We zijn allemaal teleurgesteld, want Bob is een geweldige vent", aldus Cork op de clubsite van The Swans. "Hij heeft hard gewerkt om voor een ommekeer te zorgen. Hij was altijd de eerste op het veld en vertrok als laatste. Hij deed er alles aan om ons uit de degradatiezone te krijgen. Helaas zijn onze resultaten niet goed genoeg geweest. De spelers nemen de schuld op zich. Bob koos het team, maar dan is het onze verantwoordelijkheid om punten te pakken. Het is een teleurstellende situatie. Ik wens Bob veel succes bij zijn volgende baan."

Swansea City staat inmiddels negentiende en neemt het zaterdag in eigen huis op tegen AFC Bournemouth. "We kennen onze situatie, de enige manier om hier bovenop te komen is door wedstrijden te winnen. Het zelfvertrouwen is laag vanwege de resultaten, maar we weten dat alles snel kan veranderen. Zeker als we weten te winnen van Bournemouth. Het is nog geen geweldig seizoen, maar we moeten onszelf uit deze situatie knokken", besluit Cork.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner