30.12.2016 15:54

Everton-routinier Barry focust zich op record

Diego Costa (l.) en Gareth Barry zoeken elkaar op tijdens de kwartfinale van de FA Cup tussen Everton en Chelsea. (12-03-2016)
Diego Costa (l.) en Gareth Barry zoeken elkaar op tijdens de kwartfinale van de FA Cup tussen Everton en Chelsea. (12-03-2016)

Gareth Barry denkt met een record in zicht voorlopig niet aan stoppen als speler van Everton. De 35-jarige moet nog 61 duels spelen om het record van Ryan Giggs van meest gespeelde wedstrijden te verbreken. De aanvaller uit Wales kwam tot 672 wedstrijden in de Premier League.

De kans is groot dat Barry volgend seizoen het aantal van Giggs gaat verbreken, aangezien hij wil doorgaan. Op dit moment staat de teller op 611 wedstrijden op het hoogste niveau in Engeland. Barry heeft naar eigen zeggen wel enkele momenten gehad dat hij mentaal moeite had om de motivatie op te brengen om door te gaan. "Dan denk je weleens moet ik nog wel doorgaan met voetbal? Maar het antwoord is altijd ja", vertelt hij aan Sky Sports.

In het verleden droeg Barry ook het shirt van Aston Villa en Manchester City. "Ik heb veel gesproken met vrienden die al gestopt zijn en oude spelers en krijg altijd te horen dat ik zo lang moet doorgaan als ik kan. Je moet dezelfde instelling houden als aan het begin van je loopbaan. Je weet dat je rol steeds beperkter zal worden als je ouder wordt, maar je moet honderd procent blijven geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner