31.12.2016 15:22

Zlatan neemt het op voor tegenvallende Pogba

Paul Pogba maakte afgelopen zomer voor een recordbedrag de overstap van Juventus naar Manchester United, maar heeft voorlopig nog geen onuitwisbare indruk gemaakt in Engeland. Zlatan Ibrahimović heeft een verklaring.

"Toen Paul hierheen kwam, wilde hij in zijn eerste maand teveel laten zien dat hij het geld waard was. In plaats van dat hij zijn gewone spel speelde", laat Ibrahimović weten in gesprek met ESPN. "Toen hij dat eenmaal achter de rug had, werd hij weer als vanouds. Daarmee heeft hij het makkelijker voor zichzelf gemaakt. Hij hoeft aan niemand te laten zien wie Paul is, want dat weet iedereen al. Dat heeft hij de laatste drie, vier jaar al bij Juventus laten zien."

Volgens Ibrahimović laat zijn ploeggenoot de laatste maanden wel zien waarom United zoveel geld voor hem over had. De Zweed vindt dat Pogba steeds beter in vorm raakt en inmiddels wel zijn draai heeft gevonden in Manchester. "Nu speelt hij weer meer als Pogba. Hij hoeft niets te bewijzen, maar moet gewoon genieten van het spelletje en het team helpen zoals hij nu doet. Nu komt hij weer volwassen over en daardoor zie je betere resultaten." Eerder liet ook United-manager José Mourinho zich al lovend uit over Pogba.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner