03.01.2017 20:09

Vertonghen ziet sterkste Tottenham in jaren

Jan Vertonghen in actie voor Tottenham Hotspur in de uitwedstrijd tegen Chelsea. (26-11-2016)
Jan Vertonghen in actie voor Tottenham Hotspur in de uitwedstrijd tegen Chelsea. (26-11-2016)

Jan Vertonghen is uiterst tevreden over de huidige selectie van Tottenham Hotspur. De Belgische verdediger stelt dat dit de beste spelersgroep is van de afgelopen vier seizoenen. Woensdag nemen The Spurs het op tegen koploper Chelsea.

Tottenham boekte in de laatste vier competitiewedstrijden evenveel zeges. "Met de aankopen die we hebben gedaan beschikken we nu over een heel sterke ploeg, de sterkste sinds ik hier ben", vertelt Vertonghen, die sinds de zomer van 2012 bij The Spurs speelt, aan Sky Sports. "We kunnen verschillende systemen spelen. Harry Kane is geblesseerd geweest, Toby Alderweireld is geblesseerd geweest, we hebben veel belangrijke spelers moeten missen. Maar hun vervangers hebben het fantastisch gedaan."

Ook stadsgenoot Chelsea is bezig aan een indrukwekkende reeks in de Premier League: de ploeg van manager Antonio Conte won al dertien keer op rij. Vertonghen denkt dat zijn ploeg een einde kan maken aan die serie. "De manager (Mauricio Pochettino, red.) besteedt veel tijd aan de analyse van de tegenstander. Hij bereidt zich voor op het duel en de manier waarop we moeten spelen. We hebben wat video's en veel verschillende tactische dingen gezien, maar dat is ons geheim. De manager heeft een plan gemaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner