03.01.2017 20:50

Bazoer: "Voelde vanaf het begin al vertrouwen"

Riechedly Bazoer speelt de komende seizoenen in het shirt van VfL Wolfsburg. Tijdens zijn presentatie bij de Duitse club poseert hij voor de fotografen. (03-01-2017)
Riechedly Bazoer speelt de komende seizoenen in het shirt van VfL Wolfsburg. Tijdens zijn presentatie bij de Duitse club poseert hij voor de fotografen. (03-01-2017)

Riechedly Bazoer maakte onlangs de overstap van Ajax naar VfL Wolfsburg. De middenvelder tekende een contract tot de zomer van 2021 en blikt tevreden terug op zijn eerste dagen bij de Duitse laagvlieger.

"Ik ben heel goed opgenomen in de groep", laat Bazoer weten op de website van zijn nieuwe werkgever. "Met Jeffrey Bruma, Koen Casteels en assistent-trainer Ton Lokhoff kan ik Nederlands spreken. Dat maakt het natuurlijk een stuk makkelijker voor me. Het totaalpakket was perfect. Het was belangrijk dat ik het vertrouwen van de club kreeg en dat voelde ik vanaf het begin."

Bazoer was onder Frank de Boer verzekerd van een basisplaats bij Ajax, maar moest het onder Peter Bosz vooral doen met een rol als reservespeler. De twintigjarige middenvelder heeft inmiddels vrede met zijn vertrek bij de club uit Amsterdam. "De trainer koos gewoon voor andere spelers. Daardoor was het duidelijk dat een transfer voor beide partijen het beste was", vertelt de geboren Utrechter.

"Ik kijk uit naar de uitdaging bij Wolfsburg, want ik kan me hier verder ontwikkelen. Hopelijk ben ik over twee à drie jaar een nog betere speler", blikt Bazoer alvast vooruit. In Wolfsburg heeft de rechtsbenige middenvelder zijn geliefde rugnummer 6 gekregen. "Dat nummer had ik bij Ajax ook en daarmee voelde ik me heel goed. Het is mooi dat ik het weer mag dragen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner