04.01.2017 09:16

Bazoer wil zich in de kijker speler van Oranje

Riechedly Bazoer staat voor het eerst met de spelers van VfL Wolfsburg op het trainingsveld. (03-01-2017)
Riechedly Bazoer staat voor het eerst met de spelers van VfL Wolfsburg op het trainingsveld. (03-01-2017)

Riechedly Bazoer denkt dat bondscoach Danny Blind een voorstander is van zijn transfer naar VfL Wolfsburg. De middenvelder kwam bij Ajax niet meer aan spelen toe en besloot daarom te kiezen voor een overstap naar de Bundesliga.

Door zijn gebrek aan speelminuten in Amsterdam kwam Bazoer niet meer in aanmerking voor Oranje. "Ik heb nog geen contact met de bondscoach gehad, maar denk wel dat hij deze transfer zal toejuichen. Ik hoop dat hij weer aan me gaat denken als ik hier veel wedstrijden speel en ik weer word opgeroepen voor Oranje", vertelt Bazoer aan De Telegraaf.

Bazoer denkt dat hij een goede beslissing heeft genomen door de deur bij Ajax achter zich dicht te trekken. "Jaïro Riedewald, Kenny Tete en Anwar El Ghazi, die eigenlijk in hetzelfde schuitje zaten, zal ik van Nederland missen. Maar mijn moedertje het meest. Na de trainingen ging ik vaak even lekker bij haar langs in Utrecht."

De middenvelder kijkt met een gemengd gevoel terug op zijn periode in Amsterdam. "Vorig jaar heb ik onder Frank de Boer veel gespeeld, maar vervolgens kwam Bosz en zat ik voornamelijk op de bank. Ik ben echter vooral blij met de ontwikkeling die ik in die drie jaar heb kunnen maken. Nadat ik van PSV naar Ajax kwam, denk ik dat ik een betere speler ben geworden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner