04.01.2017 10:22

Conte: "Ze zijn boos vanwege onze positie"

Chelsea-manager Antonio Conte geeft aanwijzingen in het duel met Manchester City. (03-12-2016)
Chelsea-manager Antonio Conte geeft aanwijzingen in het duel met Manchester City. (03-12-2016)

Antonio Conte probeert zich zo min mogelijk te bemoeien met de discussie rondom het drukke speelschema in de Premier League. De coach van Chelsea hoort de concurrentie klagen. De koploper kreeg verreweg de meeste rustdagen van alle clubs.

"Ik kan alleen maar antwoorden dat ik het programma niet maak. Het voordeel dat wij hebben is dat we een dag meer rust hebben dan Tottenham. Dat is het voordeel, voor zover je van een voordeel kan spreken. Maar voor mij zijn andere dingen tijdens het seizoen een voordeel, niet dit soort dingen. Ik denk dat ze boos zijn vanwege onze positie, niet vanwege het programma", aldus Conte tegenover The Guardian.

"Maar dat is normaal. Zo gaat het ook in Italië als je bovenaan staat", voegt de voormalig trainer van Juventus toe. Chelsea kan woensdagavond voor de veertiende keer op rij winnen. "Het is normaal dat je in dit soort situaties belandt als je bovenaan staat, maar aan het begin van het seizoen had niemand dit durven dromen. Het is belangrijk dat we op dezelfde manier door blijven gaan en niet naar andere ploegen kijken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner