09.01.2017 13:45

De Boer wil carrière in Engeland vervolgen

Frank de Boer heeft zijn zinnen gezet op een baan in Engeland. De Boer werd afgelopen zomer aangesteld als trainer van Internazionale, maar de oud-trainer van Ajax werd al na drie maanden op straat gezet.

De Boer werd in het verleden in verband gebracht met onder meer Tottenham Hotspur. "Engeland lijkt me het leukst", vertelt de Nederlander aan het Algemeen Dagblad. "Ook qua taal, dan heb je toch de minste aanpassing nodig. China? Mwoah. De Bundesliga is mooi. Spanje trekt me ook."

Een terugkeer naar de Eredivisie ziet De Boer voorlopig niet zitten. "Ajax is toch het allerhoogste. Lager heb ik niet in mijn hoofd. Voor PSV en Feyenoord is mijn tijd bij Ajax nog te vers", aldus De Boer, die hoopt aankomende zomer een nieuwe club te binden. "Zeg nooit nooit, maar het liefst begin ik volgend seizoen helemaal vanaf het begin van de voorbereiding. Een lekker frisse start."

Zijn periode in Italië heeft de reputatie van De Boer niet aangetast. "Ik ben er niet door beschadigd. Het was een moeilijk project. Ik had er graag langer gezeten. Maar het heeft ook veel energie gekost. Die drie maanden leken wel een jaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner