09.01.2017 19:30

Wereldelftal FIFPro toont Spaanse hegemonie

Alle veldspelers van het wereldelftal zoals gekozen door de FIFPro zijn actief voor FC Barcelona of Real Madrid. Enkel doelman Manuel Neuer was dit jaar niet actief op het Iberisch schiereiland.

Het elftal bestaat naast Neuer uit Barcelona-spelers Gérard Piqué, Andrés Iniesta, Lionel Messi en Luis Suárez, alsmede de intussen naar Juventus verhuisde rechtsback Dani Alves. De overige plekken worden opgemaakt door spelers van Real Madrid, te weten Marcelo, Sergio Ramos, Toni Kroos, Luka Modric en Cristiano Ronaldo. Opvallende afwezige in het gezelschap is Antoine Griezmann, de aanvaller van Atlético Madrid die later op de maandagavond wél meedingt naar de prijs van Wereldvoetballer.

Dit elftal is samengesteld door de leden van de FIFPro, zo’n 45.000 profvoetballers van over de hele wereld. De Nederlandse inbreng voor dit elftal week op een aantal plekken af van het mondiale resultaat. De Nederlandse voetballers vonden in hun elftal geen plek voor Piqué, Alves, Kroos en gaven de voorkeur aan het trio Jerôme Boateng, David Alaba(Bayern München) en Paul Pogba(Manchester United). 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner