11.01.2017 22:05

Mourinho heeft begrip voor Schneiderlin

Manchester United-trainer José Mourinho heeft zich positief uitgelaten over de aanstaande transfer van middenvelder Morgan Schneiderlin. Voorafgaand aan het duel in de halve finale met Hull City sprak de trainer zich uit over de situatie van de Fransman.

Mourinho sprak voor de wedstrijd tegen Hull City de pers toe en melde dat de transfer van Schneiderlin naar Everton bijna rond was. "De transfer is bijna rond. Dus ik ben verdrietig en ik ben blij. Ik ben verdrietig omdat ik hem mag en hij een optie was voor een lang seizoen. Ik ben blij omdat dit is wat hij wil. Hij wil elke wedstrijd spelen en een belangrijke speler zijn in het team. Als dit is wat hij wil, ben ik blij voor hem. Hij is een echte professional. Ik heb alleen maar goede woorden voor hem over."

Schneiderlin kwam amper voor in de plannen van de Portugese coach. In de zomer van 2015 werd de middenvelder door Louis van Gaal naar Manchester gehaald. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 39 duels in alle competities in Engeland. Dit seizoen staat de teller op slechts zeven wedstrijden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner