12.01.2017 22:13

Koscielny kan geluk niet op met nieuw contract

Laurent Koscielny heeft de bal tijdens het Champions League-duel tussen Arsenal en Paris Saint-Germain. (23-11-2016)
Laurent Koscielny heeft de bal tijdens het Champions League-duel tussen Arsenal en Paris Saint-Germain. (23-11-2016)

Laurent Koscielny tekende donderdag een nieuw contract bij Arsenal. De Franse verdediger speelt al sinds 2010 voor de club uit Londen en inmiddels zelfs aanvoerder. De 31-jarige Koscielny is erg blij met zijn nieuwe verbintenis.

"Ik ben verheugd mijn avontuur met deze club voort te zetten", vertelt de rechtsbenige verdediger op de website van The Gunners. "Ik zit hier nu zeven jaar en dit team heeft nog veel in petto voor de toekomst. Ik ben blij voor mijn familie dat zij in Londen kunnen wonen en ik ben blij voor mezelf dat ik voor deze club speel. Ik heb hier alles om gelukkig te zijn, zowel op als naast het veld. Dat is de reden dat ik ervoor gekozen heb mijn avontuur met Arsenal te continueren."

"Als voetballer draait het niet alleen om voetbal, het draait om je leven als geheel", vervolgt Koscielny zijn verhaal. "Arsenal is een groot deel van mijn leven inmiddels. Mijn kinderen zijn hier in Londen geboren en mijn leven is sindsdien veranderd. Ze zijn blij met hun leven in Londen, ze houden van Arsenal en ze zijn altijd enorm enthousiast als ze een wedstrijd in het stadion bezoeken. Het is het beste wat ik me kan wensen."

Koscielny maakte in de zomer van 2010 de overstap van FC Lorient naar Arsenal en is dus bezig aan zijn zevende seizoen in dienst van de Londenaren. De verdediger pakte in 2013 en 2014 de FA Cup, maar Koscielny hoopt dit seizoen op meer prijzen. ''Het team heeft geen wijzigingen ondergaan en is al jaren intact. Het is belangrijk om onze beste spelers te behouden. We willen samen winnen en zullen er alles aan doen." Ook spits Olivier Giroud en Francis Coquelin tekenden donderdag een nieuw contract bij Arsenal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner