13.01.2017 15:35

De Roon schrok van salaris bij Middlesbrough

Marten de Roon bedankt de supporters van Middlesbrough voor hun komst naar het stadion. (08-01-2017)
Marten de Roon bedankt de supporters van Middlesbrough voor hun komst naar het stadion. (08-01-2017)

Marten de Roon maakte afgelopen zomer de overstap van Atalanta Bergamo naar Middlesbrough. De controlerende middenvelder ondervindt nu aan den lijve hoeveel geld er in de Premier League wordt verdiend. Hij schrok zelfs van zijn eerste salarisstrookje.

De Roon tekende een contract tot medio 2020 bij Middlesbrough en ontvangt bij de huidige nummer zestien van Engeland een goed salaris. "Dat was echt schrikken...", vertelt De Roon in gesprek met Voetbal International. "Je tekent je contract, dus je weet wat je krijgt, maar toch: dan komt het binnen en ga je nadenken. Wat ze allemaal óók met dat geld zouden kunnen doen. Wat andere mensen verdienen."

Het lucratieve salaris van De Roon was ook gespreksonderwerp in zijn familie. "Ik heb het er met mijn ouders over gehad. Mijn vader, basisschooldirecteur, was er nuchter over. Maar mijn moeder, die werkt als fysiotherapeut voor ouderen, begrijpt mijn salaris gewoon niet. 'Het klópt niet', zegt ze. Vertelde ik haar dat ik nog niet getekend had omdat we onderhandelden over het salaris. 'Stop toch, het is genoeg'. Snap ik helemaal."

"Aan de andere kant moet je ook niet naïef zijn", vervolgt De Roon, die in Nederland voor Sparta Rotterdam en sc Heerenveen speelde. De controleur wil absoluut niet te koop lopen met zijn salaris. "Maar ik zal zelfs tegen mijn beste vrienden nooit kunnen zeggen wat ik verdien. Want nee, het klopt niet. En weet je wat het erge is: ik ben waarschijnlijk een van de minst betaalde spelers in de Premier League."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner