14.01.2017 13:45

Pochettino heeft Janssen opnieuw niet nodig

Vincent Janssen behoort zaterdag opnieuw niet tot de wedstrijdselectie van Tottenham Hotspur. Trainer Mauricio Pochettino heeft de spits niet nodig in het competitieduel met West Bromwich Albion en laat Janssen plaatsnemen op de tribune.

Janssen behoorde onlangs ook al niet tot de selectie voor de wedstrijd tegen koploper Chelsea. In de FA Cup kreeg de Nederlander wel de kans van Pochettino, maar tegen Aston Villa maakte hij geen goede indruk. Janssen werd na een uur spelen alweer gewisseld. De spits maakte afgelopen zomer voor veel geld de overstap van AZ naar Tottenham Hotspur, maar heeft in zijn eerste maanden bij de club uit Londen nog niet weten te overtuigen.

Pochettino liet eerder al weten dat hij nog wel vertrouwen heeft in Janssen, maar lijkt hem nu toch in bescherming te nemen. "Toen Harry (Kane, red.) geblesseerd was, was Janssen onze eerste spits. Misschien is dat te vroeg gekomen", vertelt de oefenmeester van Tottenham in gesprek met The Standard. "Maar het maakt deel uit van het proces. We moeten hem helpen want hij is nog maar een jongen, hij is erg jong."

"Hij is op een punt aanbeland dat hij onze liefde en hulp nodig heeft. We zullen hem proberen te verbeteren en helpen richting het niveau dat we van hem verwachten. Het klopt dat hij tegen Villa niet zijn beste wedstrijd speelde en wanneer je dat gevoel hebt en ook nog kritiek krijgt, is dat altijd slecht voor een jonge speler", aldus Pochettino. Janssen speelde inmiddels vijftien wedstrijden in de Premier League en wist daarin slechts eenmaal te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner