14.01.2017 18:02

Arsenal wint met ruime cijfers in Wales: 0-4

Met weinig moeite heeft Arsenal zaterdagmiddag de aansluiting met de Engelse top gehouden, door met 0-4 te winnen op bezoek bij Swansea City. De thuisploeg, nog zonder aanwinst Luciano Narsingh, scoorde twee eigen doelpunten.

Olivier Giroud, die onlangs zijn contract bij Arsenal verlengde, zorgde enkele minuten voor rust voor de 0-1, door als een echte spits een rebound te benutten. Kort na rust veranderde Jack Cork een schot van Alex Iwobi van richting, waardoor hij zijn eigen doelman verschalkte. Niet veel later maakte ook Kyle Naughton, waarna Alexis Sánchez met alweer zijn veertiende doelpunt van het seizoen de eindstand op het scorebord zette.

Door de overwinning blijft Arsenal in het spoor van Tottenham Hotspur, dat eerder op de zaterdag ook al met 4-0 won, West Bromwich Albion kon niet op tegen de aanvalskracht van Harry Kane. De Spurs staan tweede met 45 punten, één meer dan Arsenal. Liverpool moet nog in actie komen en kan de ploegen uit Londen inhalen bij winst op Manchester United. Koploper Chelsea komt zaterdagavond in actie tegen Leicester City.