15.01.2017 18:52

Zlatan redt United in Klassieker tegen Reds

Manchester United heeft zondagmiddag in de slotfase een gelijkspel afgedwongen tegen rivaal Liverpool FC. Lang keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Tien minuten voor tijd kopte Zlatan Ibrahimović via onderkant lat de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1.

United kon weer beschikken over Marcos Rojo en Zlatan Ibrahimović. De Zweedse spits was het aanspeelpunt van de thuisploeg en zorgde voor veel dreiging. Zlatan kon een te korte terugspeelbal van Dejan Lovren bijna onderscheppen. Via de kluts met doelman Simon Mignolet eindigde de bal op het dak van het doel. Even later had Pogba een grote kans op de voorsprong. De Franse middenvelder schoot, oog in oog met Mignolet, echter een metertje naast.

Pogba miste de grootste kans tot dan toe. De duurste voetballer ooit maakte echter na een klein half uur ongelukkig hands na een Liverpool-hoekschop. James Milner verzilverde het buitenkansje: 0-1. United speelde niet goed, maar bleef kansen houden. Een harde vrije trap van Zlatan en een inzet van Henrikh Mkhitaryan werden echter op formidabele wijze gekeerd door de uitblinkende Mignolet.

Voor José Mourinho was de achterstand bij rust het teken dat Wayne Rooney in de ploeg moest worden gebracht. De aanvoerder verving Michael Carrick. De beste kans aan het begin van het tweede bedrijf was echter voor de bezoekers. Divock Origi sneed naar binnen en zag zijn inzet richting de verre hoek gekeerd worden door het hoofd van Phil Jones.

United was gevaarlijk via de buitenspelers. Anthony Martial wilde een voorzet van Mkhitaryan achter het standbeen tot doelpunt promoveren. De jonge Fransman miste echter volkomen de bal. Bij Liverpool kwam Philippe Coutinho in het veld. Bij zijn eerste actie zorgde de kleine Braziliaan ervoor dat David De Gea in actie moest komen. De poging schuin voor het doel werd op prima wijze gekeerd door de Spaanse doelman.

Marouane Fellaini werd ook nog in de ploeg gebracht. De lange Belg kopte een voorzet van Rooney op de buitenkant van de paal. Antonio Valencia had daarna de bal en vond Zlatan. De Zweedse superster kopte de bal via onderkant lat in het doel: 1-1. Natuurlijk was het Zlatan die zorgde voor de late gelijkmaker. Liverpool staat nu zeven punten achter op koploper Chelsea FC.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner