15.01.2017 20:43

Mourinho: "Wij vielen aan, zij verdedigden"

Op Old Trafford speelden Manchester United en Liverpool zondagmiddag met 1-1 gelijk. Zlatan Ibrahimović maakte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker, maar manager José Mourinho vond dat zijn ploeg recht had op meer.

Manchester United en Liverpool legden een spectaculaire wedstrijd op de mat. Tot het laatste fluitsignaal werd de wedstrijd in een hoog tempo gespeeld, zag ook Mourinho. "De fans waren enthousiast tot de laatste seconde. De wedstrijd liet alleen niet onze kwaliteiten en die van Liverpool zien. Het was erg intens, agressief en we hebben tot de laatste seconde gevochten voor de overwinning."

Na de gelijkmaker van Zlatan kon het alle kanten op. United ging op jacht naar de winnende treffer, terwijl Liverpool in de counter heel gevaarlijk was. Mourinho zag dat Liverpool tevreden was met een punt. "Ze waren slim, ze stopten steeds de wedstrijd, ze namen hun tijd. Ze weten dat ze in de problemen kwamen, maar daar zijn ze goed mee omgegaan."

"Op Anfield speelden we wat meer defensief en werden we daar erg om bekritiseerd. In de tweede helft verdedigden zij met tien spelers. Wij waren de ploeg die aanviel, zij verdedigden", besluit de Portugees tegenover de BBC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner