16.01.2017 19:59

Liverpool wederom slachtoffer FIFA-onkunde

Joel Matip kan tot nader order zijn club Liverpool niet te hulp schieten. Wereldvoetbalbond FIFA heeft nog geen uitspraak gedaan over de speelgerechtigheid van de Kameroense international.

Het Afrikaanse land is van mening dat Matip zijn land deze maand namelijk op de Afrika Cup had moeten vertegenwoordigen, alhoewel het ruim een jaar geleden is sinds de centrale verdediger in actie kwam voor de Ontembare Leeuwen en hij reeds in september aangaf geen interesse te hebben in het toernooi. Kameroen heeft klaarblijkelijk geprobeerd om Matip dan geschorst te krijgen voor alle clubwedstrijden in de tijdspanne van het toernooi en de FIFA heeft nog geen duidelijkheid gegeven.

Tot nu toe heeft FIFA geen uitspraak gedaan, waardoor Matip zondag in de uitwedstrijd bij Manchester United ontbrak. Woensdag speelt Liverpool in de FA Cup de replay bij Plymouth en het is dus onduidelijk wat de gevolgen zijn als Liverpool zijn mandekker speeltijd gunt. Het is voor de tweede keer in minder dan een jaar tijd dat Liverpool slachtoffer wordt van onkunde binnen de FIFA – in het afgelopen voorjaar werd Mahmadou Sakho in een cruciale fase van het seizoen geschorst. Later bleek van het vermeende dopinggebruik geen sprake. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner