17.01.2017 17:08

Van Gaal vond druk in Manchester onmenselijk

Louis van Gaal werd afgelopen seizoen aan de kant geschoven als manager van Manchester United. De oefenmeester heeft voor het eerst gesproken over zijn laatste maanden bij de Engelse topclub. Het was een ware beproeving voor Van Gaal.

Van Gaal was bij Manchester United niet bijster succesvol in de Premier League, maar pakte wel de winst in de FA Cup. Hij beschouwt het winnen van de Engelse beker als één van de grootste prestaties in zijn carrière als trainer. "Ja, dat was de grootste prestatie. Ik heb daar de laatste zes maanden op het schavot gestaan. Met mijn hoofd in een galg. Door toedoen van de Engelse media", vertelt Van Gaal in gesprek met De Telegraaf.

Volgens de oud-bondscoach van het Nederlands elftal was de druk bij Manchester United gigantische en bij vlagen zelfs onmenselijk. "En dan moet je als mens proberen om bij je visie te blijven en die spelers van Manchester United blijven inspireren. Als je dan toch nog de FA Cup wint, wat een echte prijs is in Engeland, ben je daar als coach trots op", aldus Van Gaal, die maandagavond aankondigde waarschijnlijk niet terug te keren als coach in het betaalde voetbal.

"Helemaal omdat we in de finale ook nog een speler met een rode kaart zagen vertrekken en we in de verlenging met tien man moesten scoren. Het maakt die FA Cup in mijn ogen zelfs een fantastische prijs. Er was zoveel weerstand", vervolgt Van Gaal, die geen zin heeft om uit te halen naar de clubleiding van United. "Maar ik word nog een jaar heerlijk doorbetaald. En dat is niet mis, hoor, dat salaris. Alleen mag ik geen interviews geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner