17.01.2017 17:45

Tottenham twee maanden zonder Vertonghen

Trainer Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur kan de komende maanden niet op Jan Vertonghen rekenen. De Belg raakte zaterdag geblesseerd in het gewonnen duel met West Bromwich Albion (4-0). Onderzoek toonde dinsdag aan dat de verdediger een scheurtje heeft opgelopen in zijn linker enkelband, meldden Engelse media. Naar verwachting staat Vertonghen twee maanden aan de kant.

De 'Rode Duivel' viel zaterdag in de slotfase geblesseerd uit. Vertonghen klapte vol door zijn enkel en kon het veld niet meer op eigen kracht verlaten. Pochettino vreesde toen al dat hij de oud-speler van Ajax voorlopig moet missen. Vorig jaar raakte Vertonghen in de tweede seizoenshelft ook al langere tijd geblesseerd.

Hij mist naar alle waarschijnlijkheid de belangrijke duels tegen Manchester City (zaterdag) en Liverpool (half februari). Ook ontbreekt de Belg vermoedelijk in de dubbele confrontatie met AA Gent in de Europa League (16 en 23 februari). De interland van België tegen Griekenland op 25 maart lijkt wel haalbaar.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner