17.01.2017 19:42

"Wenger heeft ook echte mannen gecreëerd"

Arsène Wenger tijdens de Champions League-ontmoeting tussen Arsenal en Paris Saint-Germain. (23-11-2016)
Arsène Wenger tijdens de Champions League-ontmoeting tussen Arsenal en Paris Saint-Germain. (23-11-2016)

Laurent Koscielny is van mening dat Arsenal-trainer Arsène Wenger 'mannen heeft gecreëerd'. De Londenaren wonnen al dertien jaar geen kampioenschap meer. De club wist onlangs wel tweemaal beslag te leggen op de FA Cup.

Arsenal staat op dit moment derde in de Premier League met acht punten achterstand op koploper Chelsea. De komende maanden zal dat gat gedicht moeten worden. "Je kan zeggen dat we al lange tijd geen titel meer hebben gepakt, maar het gaat niet alleen om het ontwikkelen van spelers, hij heeft ook echte mannen gecreëerd", vertelt Koscielny aan Arsenal Player.

De centrale verdediger zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw contract. "Iedereen die voor Arsenal heeft gespeeld, is hier gegroeid en een echte man geworden. En dat gaat om een groot aantal spelers. Het is voor mij geweldig om samen te werken en te leren van Wenger. Hij is gepassioneerd, houdt van voetbal en kijkt graag naar mooi voetbal."

"Dat is waarom hij al twintig jaar trainer is van deze club. Hij heeft met andere mensen geholpen om de club te laten groeien en een nieuw stadion, nieuw trainingscomplex en de andere omstandigheden gecreëerd om ons te laten meedoen in de Engelse competitie en de Champions League, elk jaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner