19.01.2017 14:49

Wenger niet eens met plannen Van Basten

Arsène Wenger is geen voorstander van de spelregelwijzigingen die geopperd zijn door Marco van Basten. De Nederlander wil onder meer de buitenspelregel afschaffen en gele kaarten vervangen door tijdstraffen. Wenger is wel positief over het voorstel om alleen nog aanvoerders met de scheidsrechter te laten praten.

"Verandering is op zichzelf geen kwaliteit. Je moet gaan voor verbetering. Sommige van de voorstellen zijn bespreekbaar, maar in andere heb ik weinig interesse. Neem de afschaffing van buitenspel. Buitenspel zorgt ervoor dat teams gegroepeerd zijn, dat is een belangrijke kwaliteit binnen een teamsport. Je kunt je intelligentie toepassen door die regel. Het is heel belangrijk om buitenspel te behouden", aldus Wenger op de website van Arsenal.

Wenger ziet het voetbal uit zichzelf verbeteren. De Fransman constateert veel kritiek omdat ploegen defensiever zijn gaan spelen. "Verdedigers stellen aanvallers voor een probleem, de aanvallers vinden een oplossing, daar reageren de verdedigers weer op, enzovoorts. Voor de verbetering van het voetbal is het belangrijk dat je altijd te maken krijgt met nieuwe problemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner