21.01.2017 09:41

Liverpool mag weer gebruik maken van Matip

De soap rondom Joel Matip is voorbij. De Kameroener weigerde een uitnodiging om voor zijn land uit te komen op de Afrika Cup, hierdoor leek de mandekker van Liverpool een schorsing te krijgen, maar de FIFA pleit hem vrij.

De reglementen van de wereldvoetbalbond stellen dat een speler moet gehoorzamen aan de oproep van zijn land, maar Matip wilde niet spelen op de Afrika Cup. De voetbalbond van Kameroen klaagde bij de FIFA, waarna Liverpool voor de zekerheid geen beroep deed op de centrumverdediger. De Engelse club deed dit uit voorzorg, mocht Matip alsnog geschorst worden, konden de wedstrijden waarin hij meespeelde voor Liverpool ongeldig verklaard worden.

Liverpool heeft nu echter groen licht gekregen van de FIFA, waardoor Matip zaterdagmiddag tegen Swansea City alweer zijn vijftiende wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever kan spelen. De verdediger kwam uit in twee bekerduels en veertien competitiewedstrijden, nadat hij afgelopen zomer overkwam van Schalke 04.

Ajax had in hetzelfde schuitje als Liverpool kunnen zitten, aangezien André Onana maanden voor het toernooi al aangaf dat hij graag in Amsterdam wilde blijven om eerste keeper te blijven. De doelman werd niet opgenomen in de toernooiselectie, waardoor van weigering geen sprake was.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner