24.01.2017 09:49

Touré hoopt op nieuw contract bij Man City

Yaya Touré geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Everton - Manchester City (15-01-2017).
Yaya Touré geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Everton - Manchester City (15-01-2017).

Yaya Touré heeft een aflopende verbintenis bij Manchester City, maar de Ivoriaanse middenvelder hoopt ook in de toekomst de fans van The Citizens te kunnen blijven entertainen.

"Ik heb in het verleden voor veel clubs gespeeld, maar de fans van Manchester City wil ik iets teruggeven voor het vertrouwen dat ik heb gekregen", vertelt de middenvelder aan Sky Sports. "Ik wil hard voor ze blijven werken en ik hoop ze entertainment te kunnen bieden. Ik wil ze gelukkig maken. Als ik niet meer voor City zou willen spelen, dan had ik dat wel gezegd. Maar zo denk ik er niet over, ik voel me goed." Touré kwam tijdens de eerste seizoenshelft amper aan spelen toe bij City vanwege een akkefietje met trainer Pep Guardiola, maar inmiddels maakt hij weer deel uit van de selectie.

Een transfer naar de Chinese Super League ziet de 33-jarige Touré niet zitten. "Ik ben niet het type speler dat in China wil voetballen, ik zou daar ongelukkig zijn. Speel je voetbal omdat je dol bent op het spelletje of speel je voetbal omdat je heel veel geld wil verdienen? Wat is je doel als je in China gaat spelen? Ik wil gewoon lekker voetballen en genieten van het spelletje. Ik wil tegen de beste teams ter wereld spelen en dat wil ik blijven doen."

Touré staat sinds de zomer van 2010 onder contract bij Manchester City, destijds kwam hij over van FC Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner