25.01.2017 09:25

Southampton vreest lange absentie Van Dijk

Virgil van Dijk kijkt even op de klok tijdens de wedstrijd tussen AFC Bournemouth en Southampton. (18-12-2016)
Virgil van Dijk kijkt even op de klok tijdens de wedstrijd tussen AFC Bournemouth en Southampton. (18-12-2016)

Southampton moet het mogelijk lange tijd zonder Virgil van Dijk doen. De verdediger, die na de transfer van José Fonte de aanvoerdersband overnam, liep een enkelblessure op tijdens het competitieduel met Leicester City (3-0).

Aanvankelijk werd gedacht dat de kwetsuur mee zou vallen, maar gevreesd wordt dat Van Dijk zo'n drie maanden uit de roulatie is. De blessure ontstond nadat de centrale verdediger een harde trap tegen zijn enkel kreeg van Leicester City-aanvaller Jamie Vardy. Sinds het uitvallen heeft Van Dijk veel last van zijn enkel.

Volgens het Engelse medium The Times volgt er woensdag nader onderzoek. Deze moet uitwijzen of Van Dijk daadwerkelijk maanden uit de roulatie is. De blessure zou een pijnlijk gemis zijn voor Southampton, daar Van Dijk dit seizoen al 21 in van de 22 Premier League-duels meedeed. Bovendien heeft hij zich ontpopt tot een sterkhouder bij de ploeg van Claude Puel.

Ook voor het Nederlands elftal kan de blessure vervelende gevolgen hebben. Onder bondscoach Danny Blind is Van Dijk namelijk uitgegroeid tot een vaste waarde centraal in de verdediging. Oranje speelt in maart het WK-kwalificatieduel met Bulgarije. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner