26.01.2017 14:29

Cesc Fàbregas wil vechten voor basisplaats

Chelsea is koploper van de Premier League, maar het aandeel van Cesc Fàbregas is daarin minimaal. De middenvelder komt onder Antonio Conte nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij werd gelinkt aan een transfer.

Fàbregas begon dit seizoen pas vijf wedstrijden in de basis. Door het gebrek aan speeltijd, toonden onder meer Juventus, AC Milan en Inter Milan interesse om Fàbregas over te nemen, maar de middenvelder geeft zelf aan te willen vechten voor een kans. De laatste wedstrijd, tegen Hull City (2-0), mocht Fàbregas zich bewijzen en hij is tevreden.

"Voetbal is mijn leven, het betekent alles voor me. Als ik op het veld sta, doe ik altijd mijn best. Tegen Hull ging het heel goed, dus ik moet op deze manier doorgaan en de manager laten zien dat ik moet spelen", aldus de 29-jarige Fàbregas op de clubsite. Tegen Hull City was hij goed voor een assist op Gary Cahill.

Ondanks het kleine aandeel van Fàbregas, gaat het goed met de Chelsea. The Blues zijn koploper met acht punten voorsprong op Arsenal. Fàbregas is blij voor zijn teamgenoten. "Ik speel voetbal om te winnen en om te genieten. Wanneer ik niet speel, ben ik teleurgesteld, maar ik ben blij dat het team het heel goed doet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner