28.01.2017 13:33

Pochettino steunt veel bekritiseerde Janssen

Vincent Janssen maakt tijdens de wedstrijd tegen Everton (1-1) zijn officiële debuut voor Tottenham Hotspur. De aanvaller wordt in de tweede helft in het veld gebracht. (16-08-2016)
Vincent Janssen maakt tijdens de wedstrijd tegen Everton (1-1) zijn officiële debuut voor Tottenham Hotspur. De aanvaller wordt in de tweede helft in het veld gebracht. (16-08-2016)

Tottenham Hotspur neemt het zaterdag in de FA Cup op tegen Wycombe Wanderers. Topscorer Harry Kane ontbreekt vanwege een liesblessure. Mogelijk krijgt Vincent Janssen daardoor weer eens de kans bij Tottenham.

Trainer Mauricio Pochettino liet Janssen de laatste weken telkens buiten de selectie, maar heeft opnieuw laten weten het volste vertrouwen in de Nederlandse spits te hebben. Tottenham nam Janssen afgelopen zomer voor zo'n 22 miljoen euro over van AZ, maar de 22-jarige aanvaller schoot tot nu alleen drie strafschoppen binnen. Janssen wacht nog altijd op zijn eerste velddoelpunt in het shirt van The Spurs. De kritiek in Engeland zwelt daardoor aan.

"Voor mij is het helemaal geen issue", vertelt Pochettino in gesprek met The Mirror. "Janssen verkeert momenteel niet in topvorm, maar hij is nog jong, het is zijn eerste seizoen en we hebben veel met hem gesproken. Dit is normaal. Het is allemaal nieuw voor hem en hij moet relaxed blijven, hard trainen, zich proberen te verbeteren en zijn kwaliteiten tonen als hij de kans krijgt om te spelen."

De oefenmeester van Tottenham wilde niets kwijt over wie Kane zaterdagmiddag gaat vervangen. Het is dus nog maar de vraag of Janssen ditmaal wel in de basis mag beginnen. "We zullen zien wat er gebeurt. Het belangrijkste is dat we in hem blijven geloven en hem vertrouwen. Dat hij het de laatste maanden wat moeilijker heeft gehad, zorgt bij ons niet voor twijfels. Hij is klaar om zich van zijn beste kant te laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner