29.01.2017 09:46

Robben niet tevreden over lastige fase Bayern

Arjen Robben (l.) duelleert namens Bayern München met Santiago García van Werder Bremen (28-01-2017).
Arjen Robben (l.) duelleert namens Bayern München met Santiago García van Werder Bremen (28-01-2017).

Arjen Robben schoot Bayern München zaterdag fraai op voorsprong tegen Werder Bremen, maar was na afloop niet bijzonder tevreden over het duel. Zijn elftal won de uitwedstrijd in Bremen met nipte cijfers: 1-2.

Bayern stond bij rust met 0-2 voor, maar vergat in de tweede helft voor de beslissing te zorgen. "Het had eigenlijk voorbij moeten zijn na de eerste helft. Na rust speelde Werder Bremen meer naar voren, waardoor het voor ons eenvoudiger had moeten worden. Er ontstond immers meer ruimte", begint Robben zijn analyse op de clubsite van Bayern München.

Robben schoot zijn ploeg na een half uren spelen fraai op een 0-1 voorsprong. De routinier heeft nu in vier de van de laatste vijf uitduels in de Bundesliga gescoord. "We hadden het veel beter moeten uitspelen en een derde en een vierde treffer moeten maken. Overigens stichtte Bremen voor rust door ons toedoen gevaar via counters. Er valt nog wel iets te verbeteren."

De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won vorig weekend ook al nipt van SC Freiburg (1-2). De oefenmeester ziet ook dat het moeizaam gaat met Bayern. "Vandaag was het ook lastig, al hebben we verdiend gewonnen. Na onze voorsprong raakten we het initiatief kwijt. Werder speelde ook hartstikke goed, zeker in de tweede helft. In een seizoen is er ook altijd wel een fase waarin het even minder loopt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner