30.01.2017 20:59

Mason ontslagen uit ziekenhuis na operatie

Hull City-middenvelder Ryan Mason kan werken aan zijn herstel na een schedeloperatie. In de wedstrijd tegen Chelsea knalde hij hard op het hoofd van Gary Cahill tijdens een luchtduel. Mason liep een schedelbreuk op, maar is ontslagen uit het ziekenhuis. Dit meldt Hull City maandagavond via de officiële kanalen.

In de openingsfase van het duel Chelsea - Hull City ging het al mis voor Mason, die na botsing met Cahill minutenlang op het veld behandeld werd. De medische staf van Hull City had direct door hoe ernstig de situatie was, waarna Mason naar het ziekenhuis werd vervoerd. Daar bleek een operatie noodzakelijk voor de middenvelder, die al met al ruim een week in het ziekenhuis lag.

Mason gaat nu zijn revalidatie beginnen, maar Hull City heeft niet aangegeven wanneer de speler weer inzetbaar is voor de nummer negentien van de Premier League. Mason begint zijn revalidatie thuis, later zal hij ook door de clubartsen begeleid worden in zijn verdere herstel. Na het incident met Mason vraagt de medische staf van Hull City aandacht voor dit soort gebeurtenissen in het amateurvoetbal, waar professionele, medische hulp niet direct aanwezig is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner