01.02.2017 13:30

Coach Koeman blij met aanblijven McCarthy

Ronald Koeman probeert zijn spelers aanwijzingen te geven tijdens het duel tussen Manchester City en Everton FC. (15-10-2016)
Ronald Koeman probeert zijn spelers aanwijzingen te geven tijdens het duel tussen Manchester City en Everton FC. (15-10-2016)

James McCarthy kwam dit seizoen pas tot acht competitiewedstrijden namens Everton, maar desondanks was Ronald Koeman niet van plan om mee te werken aan een transfer. De Nederlandse trainer is gecharmeerd van de Ier.

Er was belangstelling voor McCarthy, maar de middenvelder mocht niet vertrekken van de oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord. "Aan het begin van het seizoen was hij niet fit omdat hij last had van zijn hamstrings", aldus Koeman op de clubsite van The Toffees. De middenvelder kwam vanwege blessureleed pas tot acht wedstrijden in de Premier League. "Maar ik ben blij met zijn houding en ik ken de kwaliteiten van McCarthy."

"Ik vind hem een goede speler", vervolgt Koeman. "Ik denk dat hij zeker toekomst heeft bij Everton en nog lang bij deze club zal spelen", aldus de Nederlander, die Darron Gibson tijdens de afgelopen transferperiode wél liet vertrekken. "We hebben concurrentie nodig op het middenveld, dat heb ik ook tegen de clubleiding gezegd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner