02.02.2017 09:47

Basisdebuut Jesus stemt Guardiola tevreden

Gabriel Jesus viert zijn treffer tijdens het competitieduel West Ham United - Manchester City (01-02-2017).
Gabriel Jesus viert zijn treffer tijdens het competitieduel West Ham United - Manchester City (01-02-2017).

Manchester City-trainer Pep Guardiola is tevreden na het basisdebuut van aanwinst Gabriel Jesus in de Premier League. De Braziliaanse aanvaller mocht woensdagavond in de basis beginnen en was gelijk goed voor een assist en een treffer.

Guardiola wist niet goed wat hij moest verwachten van het basisdebuut van Gabriel Jesus. "Je weet het niet", aldus de Spaanse coach in gesprek met de BBC. "Het is net zoals bij een watermeloen. Je moet het eerst open maken om te zien of het goed is. maar het zag er goed uit, Jesus is een vechter met een instinct voor doelpunten."

Tegen West Ham United (4-0 overwinning) liet Gabriel Jesus een sterke indruk achter, maar de Braziliaan wil meer. "Hij wil een grote speler worden", vervolgt Guardiola zijn verhaal. "Hij droomt van een mooie carrière en heeft plannen voor zichzelf gemaakt. Hij wil snel naam maken in de voetbalwereld, we gaan proberen om hem daarbij te helpen."

Manchester City bereikte afgelopen zomer al een deal met SE Palmeiras om Gabriel Jesus over te nemen, maar de Braziliaan vertrok pas in januari richting The Citizens.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner