02.02.2017 11:31

Guardiola wil Fernandinho behouden voor City

Fernandinho (l.) is Cesc Fàbregas te snel af tijdens het duel van Manchester City met Chelsea. (03-12-2016)
Fernandinho (l.) is Cesc Fàbregas te snel af tijdens het duel van Manchester City met Chelsea. (03-12-2016)

Als het aan Manchester City-trainer Pep Guardiola ligt, dan gaat de 31-jarige Fernandinho op korte termijn zijn contract bij The Citizens verlengen. De Braziliaanse middenvelder heeft in Engeland nog een contract tot de zomer van 2018.

Guardiola kon woensdagavond (4-0 winst op West Ham United) weer een beroep doen op Fernandinho. De Braziliaan keerde terug van een schorsing die hij opliep tijdens het competitieduel met Burnley (2-1 winst). Het was de derde keer (twee keer in de Premier League en één keer in de Champions League) dat Fernandinho dit seizoen tegen een rode kaart aanliep, maar desondanks is Guardiola enthousiast over de middenvelder.

"Ik ben heel erg blij met hem en ik hoop dat hij nog lang voor Manchester City zal spelen", aldus Guardiola tegenover Sky Sports. "Hij heeft nog een contract voor één seizoen, maar ook de clubleiding wil dat Fernandinho voor Manchester City blijft spelen. Hij is ontzettend belangrijk voor ons. We hebben veel wedstrijden zonder hem moeten spelen, maar ik ben blij dat hij terug is. Hij legt veel agressie in zijn spel, is eerlijk en bikkelhard. Hij past perfect bij het Engelse voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner