02.02.2017 13:40

Lampard zet punt achter spelersloopbaan

Frank Lampard stopt met voetballen. De 38-jarige middenvelder gaat niet op zoek naar een nieuwe club en zet een punt achter zijn spelersloopbaan. Lampard speelde 21 seizoenen op het hoogste niveau.

Lampard begon zijn carrière bij West Ham United, dat hem na zes seizoenen aan rivaal Chelsea verkocht. Bij The Blues groeide Lampard uit tot een clublegende. Tussen 2001 en 2014 speelde Lampard 626 officiële wedstrijden voor Chelsea, waarmee hij drie keer landskampioen werd, de Europa League en de Champions League veroverde.

Na zijn tijd bij Chelsea, vertrok Lampard in 2014 voor één seizoen naar Manchester City. The Citizens hadden een samenwerkingsverband met New York City FC, waardoor de Engelsman al snel naar New York vertrok. Ook in de Major League Soccer was Lampard het scoren nog niet verleerd. Met twaalf doelpunten in negentien beëindigde hij zijn laatste seizoen in stijl.

Ook bij Chelsea scoorde Lampard altijd dubbele cijfers. Vanaf het seizoen 2003/2004 tot en met het seizoen 2012/2013 maakte de middenvelder altijd meer dan tien doelpunten per seizoen. Absolute uitschieter was het seizoen 2009/2010, toen Lampard 22 doelpunten maakte en Chelsea naar het kampioenschap leidde.

De 103-voudig international kondigde in november al aan een einde te maken aan zijn verblijf bij New York City FC, maar besloot donderdag een punt te zetten achter zijn spelersloopbaan.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner