05.02.2017 09:47

Mourinho hekelt het transferbeleid van Bayern

José Mourinho is geen uitgesproken fan van de handelswijze van Bayern München. Volgens de manager van Manchester United is de Duitse Bundesliga al tijden niet spannend meer en komt dat door het transferbeleid van de Rekordmeister.

"Voetbal is veranderd", zo begint Mourinho in The Telegraph. "In Duitsland wint Bayern München de competitie al in de zomer. Ze gaan naar Borussia Dortmund en kopen hun beste speler. De ene dag kopen ze Robert Lewandowski. Een jaar later Mario Götze en het jaar erop Mats Hummels. Op die wijze wint Bayern in de zomer al de competitie."

"Denk je dat ik naar Tottenham Hotspur kan gaan en twee spelers kan halen, om Tottenham op die manier zwakker te maken?", vraagt Mourinho zichzelf hardop af. "Nee, dat kan ik niet. Ik kan ook niet naar Arsenal gaan en de twee beste spelers ophalen. En ik kan ook niet twee van de spelers van Chelsea halen waar ik heel erg gek van ben. Die tijd is voorbij."

"De tijd is voorbij dat je kampioen begon te worden zodra je de beste spelers van de concurrent aantrok. Je kunt alleen spelers krijgen die een club niet meer wil. Je kunt je concurrenten geen pijn meer doen. Real Madrid verkoopt wie ze willen en dat geldt ook voor Barcelona, Bayern en Paris Saint-Germain. Het is moeilijker om een zeer goede transfermarkt te hebben", zo besluit de manager van Manchester United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner