05.02.2017 16:32

Gabriel Jesus de grote man bij winst van City

Manchester City lijkt met Gabriel Jesus een pareltje in huis te hebben gehaald. De Braziliaan kwam deze winter over van Palmeiras SE en tegen Swansea City was de spits met twee doelpunten goed voor de winst: 2-1. Het waren alweer zijn tweede en derde doelpunt in de Premier League, daarnaast leverde hij vorige week ook een assist.

De man met rugnummer 33 kreeg een basisplaats van Pep Guardiola en betaalde het vertrouwen al na elf minuten uit. Met zijn rechterbeen zette hij Swansea City op achterstand. Manchester City kon echter niet doordrukken, waardoor de ploeg uit Wales, vertrouwen bleef houden in een resultaat. Met Leroy Fer, die de hele wedstrijd speelde en invaller Luciano Narsingh leek Gylfi Sigurðsson met een goal negen minuten voor tijd Manchester City puntenverlies te bezorgen, maar Gabriel Jesus sloeg wederom toe.

In de slotfase zette hij met zijn tweede van de middag de 2-1 eindstand op het scorebord. The Citizens profiteren daarmee optimaal van puntenverlies van Arsenal, dat eerder in de speelronde met 3-1 onderuit ging tegen koploper Chelsea. Manchester City wipt over Arsenal heen op de ranglijst en staat nu derde, achter Chelsea en Tottenham Hotspur. Volgende week treedt de ploeg aan tegen AFC Bournemouth.