08.02.2017 14:01

Mkhitaryan begrijpt kritiek op transfer niet

Henrikh Mkhitaryan gaat er met de bal vandoor tijdens het competitieduel Leicester City - Manchester United (05-02-2017).
Henrikh Mkhitaryan gaat er met de bal vandoor tijdens het competitieduel Leicester City - Manchester United (05-02-2017).

Henrikh Mkhitaryan begrijpt de kritiek op zijn transfer naar Manchester United niet. Onder meer Hans-Joachim Watzke, voorzitter van Borussia Dortmund, vond de transfer naar Engeland vreemd.

Mkhitaryan wordt verweten dat hij voor het geld heeft gekozen bij Manchester United. "Ik begrijp daar niets van, het klopt ook helemaal niet", vertelt de international van Armenië aan het Duitse Bild. "Als ik alleen maar aan geld zou denken, dan was ik niet van Shakhtar Donetsk naar Borussia Dortmund vertrokken. Dan had ik in 2013 gekozen voor een transfer naar Anzhi Makhachkala, maar dat heb ik niet gedaan. Ik wilde me namelijk verder ontwikkelen."

De aanvallende middenvelder vertrok afgelopen zomer naar The Red Devils, maar kreeg in het begin amper speeltijd van Manchester United-trainer José Mourinho. Mkhitaryan wist zich uiteindelijk toch in het basiselftal van de Portugese elftal te knokken en liet de afgelopen periode een sterke indruk achter. Afgelopen weekend was de Armeniër nog trefzeker tijdens het competitieduel met Leicester City (3-0 overwinning).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner