09.02.2017 19:59

Bazoer: "Wil het de trainer moeilijk maken"

Riechedly Bazoer (l.) laat landgenoot Arjen Robben (r.) struikelen tijdens zijn debuut voor VfL Wolfsburg in het bekerduel met Bayern München. (07-02-2017)
Riechedly Bazoer (l.) laat landgenoot Arjen Robben (r.) struikelen tijdens zijn debuut voor VfL Wolfsburg in het bekerduel met Bayern München. (07-02-2017)

Riechedly Bazoer is na zijn officiële debuut in dienst van VfL Wolfsburg van plan om door te stoten in de selectie van zijn nieuwe werkgever. De oud-Ajacied hoopt het met zijn prestaties de trainer zo moeilijk mogelijk te maken.

In de bekerwedstrijd tegen Bayern München kreeg Bazoer zijn eerste speelminuten sinds zijn overstap van Ajax naar VfL Wolfsburg. Hij startte en werd een kwartier voor het einde naar de kant gehaald. "Het was een lekker gevoel tegen Bayern München te spelen, een grote club met sterke spelers", stelt Bazoer tegen het regionale Wolfsburger Allgemeine.

De Nederlander kon niet voorkomen dat VfL Wolfsburg onderuit ging, een doelpunt na achttien minuten van Douglas Costa betekende de overwinning voor Bayern München. "Ik voelde me lekker", kijkt Bazoer terug op zijn eigen duel. "Ik had niet vaak de bal en daarom moest ik veel lopen. Daarom was ik natuurlijk een beetje moe na zeventig minuten. Ik heb liever de bal."

Sinds zijn overstap naar Duitsland heeft de middenvelder al veel geleerd. "Tijdens het trainingskamp had ik bij de grote partijen van elf tegen elf snel door dat het spel veel sneller is, dat je sterk moet zijn en dat je veel moet lopen. In het begin had ik het zwaar, maar van dag tot dag ben ik sterker geworden. Ik bied me aan, ik wil het de trainer zo moeilijk mogelijk maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner